Current Affairs Quiz of 13-14 December 2015

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 13-14 December 2015. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming IBPS Clerk and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exam and IBPS Clerk mains exam.

1. Which country topped Human Development Index rank ?
Ans-Norway (India ranked 130)

2. Who has been awarded prestigious 2015 South East Asia Write Award ?
Ans-Jamaludeen Mohamed Sali

3. Who has appointed  as India’s Ambassador to Saudi Arabia ?
Ans-Ahmad Javed 

4.Who had become the first woman elected to public office in the conservative Islamic kingdom after winning a seat on the municipal council in Mecca ?
Ans-Saudi Arabia Salima bint Hazab al-Otaibi

5.Who was Sharad Joshi. Who died recently ?

6. . For what purpose, ‘E-Pathshala’ web portal has been launched the Union HRD Ministry?
Ans-host educational resources for students, teachers, parents, researchers and educators.

7. . On which date, the National Energy Conservation Day is observed in India?
Ans-December 14

8. Which country has been hit by the powerful Typhoon Melor, recently?

9.Who has been named as the 2015 European Tour Golfer of the Year?
Ans-Rory McIlroy

10. What is the mascot of the 2016 South Asian Games?

Ans-“TIKHOR”, a one-horned rhino



Previous Post
Next Post