Current Affairs Quiz of 15-16 December 2015

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 13-14 December 2015. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming IBPS Clerk and other competitive exams.

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exam and IBPS Clerk mains exam.

1.Who was appointed Chairman of Central Board of Direct Taxes (CBDT) ?
Ans-Arun Kumar Jain

2. Which organisation has sanctioned $1.5 billion loan to support the Swachh Bharat Mission (SBM)?
Ans-World Bank

3. Who has won the coveted Order of Merit crown of Asian Tour for year 2015 ?
Ans-India’s star golfer Anirban Lahiri

4. Who will head the Judicial Committee on One Rank One Pension (OROP) scheme?
Ans-L Narasimha Reddy

5. India’s first National Organ and Tissue Transplant Organization (NOTTO) has been set up in which city?
Ans- New Delhi

6. Which country has formed the 34 nations Islamic Anti-terror Coalition?
Ans-Saudi Arabia

7.  Who has become the first state in the country to submit smart city plans?

8. Which organisations launched Principles for Public Credit Guarantee Schemes (CGSs) ?
Ans-World Bank Group and FIRST Initiative

9. Who has won 2016 Genesis Prize Laureate for his accomplishments as a musician, teacher and advocate for people with disabilities ?
Ans-Renowned Israeli-US violinist Itzhak Perlman 

10. Who was appointed as new Lokayukta of Uttar Pradesh ?

Ans- Justice (Retd) Virendra Singh



Previous Post
Next Post