Current Affairs Quiz of 17-18 December 2015

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 17-18 December 2015. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming IBPS Clerk and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exam and IBPS Clerk mains exam.

1. Who become 163rd member of World Trade Organisation (WTO) ?
Ans-Afghanistan

2. Who has been appointed as Chief Information Commissioner (CIC) ?
Ans- Former Defence Secretary R.K. Mathur

3. International Migrants Day was observed across the world on which Date ?
Ans- 18 December

4. Who were honoured with the 2015 Lifetime Service Award by Sanctuary Asia magazine ?
Ans-Husband-wife duo of Claude and Norma Alvares

5. India buys S-400 Trium Air Defence Missile Systems at an estimated cost of 40,000 crore rupees from which country ?
Ans- Russia

6. What is India's rank in Forbes’ best countries for business list ?
Ans- 97th (Denmark topped the list )

7. The book titled The Bose Brothers and Indian Independence – An Insider’s Account authored by whom ?
Ans- Madhuri Bose

8. Who is the author of the book ‘Chronicle of a Corpse Bearer’?
Ans- Cyrus Mistry has won the 2015 Sahitya Akademi awards for his English novel  ‘Chronicle of a Corpse Bearer’

9.  Who took oath as Delhi's Lokayukta ?
Ans-Justice Reva Khetrapal

10. Who will partnered with Google in its  project Loon?

Ans- BSNL

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post