Current Affairs Quiz of 19-20 December 2015

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 19-20 December 2015. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming IBPS Clerk and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exam and IBPS Clerk mains exam.

1. Who won Miss World 2015 ?
Ans-  Mireia Lalaguna Royo From Spain

2. India’s biggest Wildlife Rescue Centre named as Gorewada Zoo and Wildlife Rescue Centre has been commissioned at which place ?
Ans- Gorewada near Nagpur, Maharashtra

3. Chatla Sriramulu passed away recently. Who was he ?
Ans- Theatre artiste and writer

4. Peter Dickinson passed away recently. Who was he ?
Ans- British Novelist

5. Who was appointed as Chief Operating Officer of Apple Inc ?
Ans- Jeff Williams

6.Who is the head of  committee to look into the dispute between Oil and Natural Gas Corporation Limited (ONGC) and Reliance Industries Limited (RIL) on Krishna Godavari (KG) gas fields ?
Ans-  Justice (retd) Ajit Prakash Shah committee

7. Who received Garwood Award for ‘Outstanding Global Leader in Open Innovation’ from UC Berkeley-Haas School of Business today  ?
Ans- Shri Pranab Mukherjee

8. Who has been recently appointed as the vice-chancellor of the Allahabad University?
Ans- Rattan Lal Hangloo

9. As per World Bank Report which country has become the largest remittance receiving country in 2015?
Ans- India

10. Which organisation has launched the Inflation Expectations Survey of Households December 2015?
Ans- RBI


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post