Current Affairs Quiz of 23-24 December 2015

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 23-24 December 2015. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming IBPS Clerk and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exam and IBPS Clerk mains exam.

1. Who is the author of The Country of First Boys?
Ans-Amartya Sen

2.What is the new deadline for exchanging pre-2005 currency notes of various denominations ?
Ans- 30 June 2016

3. Who has been selected for 2015 National Medal of Science of the United States ?
Ans- Dr. Rakesh K. Jain

4. National Consumer Day observed on which day ?
Ans-24th December

5.Who was appointed as Chief Executive Officer (CEO) of food regulator Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI) ?
Ans- Pawan Kumar Agarwal

6. Who was announced as winners of 2015 World Champions in men's and Women's category respectively ?
Ans-Novak Djokovic (Serbia) And Serena Williams (the USA)

7. Who was named ICC Cricketer of the Year for 2015 ?
Ans- Australia captain Steve Smith

8. Which is the new method is introduced by the RBI to calculate banks lending rate to borrowers?
Ans-Marginal Cost of Funds based Lending Rate (MCLR)

9. The Basohli bridge is located on which of  rivers?
Ans-Ravi (Basohli Cable-Bridge is  the first cable-stayed bridge of North India )

10. Which country announced to adopt Chinese Yuan as its legal currency?

11. Which Indian states is the first to take up PPP Projects for rehabilitation of slum dwellers?

Ans- Gujarat



Previous Post
Next Post