Current Affairs Quiz of 27-28 December 2015

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 27-28 December 2015 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming IBPS Clerk and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exam and IBPS Clerk mains exam.

1. Who has been awarded with the Best Player of the Year at the 2015 Globe Soccer Awards?
Ans- Lionel Messi

2. George Clayton Johnson, who passed away recently, was related to which fields?
Ans-Fiction Writer

3. Shiva Keshavan is related to which of the following sports?

4. Which cricketer is facing the  four-year ban by ICC ?
Ans- Sri Lankan wicketkeeper Kusal Perera

5. The World Bank has approved an additional financial assistance of $35 million to support improved management, planning and development of water resources in the Indus River Basin to which country ?
Ans-  Pakistan

6. Which company has emerged as the country’s biggest company in terms of annual revenue as per an annual list of 2015 Fortune 500 companies in India ?
Ans- State-run Indian Oil Corporation (IOC)

7. Which country adopted the country’s first counter-terrorism law ?
Ans- China

8. What is the name of Indigenously developed Beyond Visual Range (BVR) air-to-air missile ?
Ans- Astra

9. Who was elected as the new Prime Minister of Guinea ?
Ans-Mamady Youla

10. Who has been elected as the new President of the All India Federation of the Tax Practitioners for 2016?

Ans- M V K Moorthy



Previous Post
Next Post