Current Affairs Quiz of 3-4 December 2015

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 3-4 December 2015. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming IBPS Clerk and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exam and IBPS Clerk mains exam.

1. Which banks is the world’s largest bank by assets?
Ans-Industrial & Commercial Bank of China (ICBC)

2.Which country has the world’s largest pension fund?
Ans-Japan  with $1.2 trillion

3. On which date, the International Day of Persons with Disabilities is observed?
Ans-December 3

4. For what purpose, the GIAN scheme has been launched by the Union Government?
Ans-To boost higher education

5. Which is the first Indian bank to introduce Display Debit cards?
Ans- Axis Bank

6. Proposed Dholera International airport will come up in which city?

7. Who became first state to launch Rotavirus vaccination project ?
Ans- Himachal Pradesh 

8. RBI  revised Priority Sector Lending norms for Regional Rural Banks from 60 percent to ...........?
Ans- 75 percent effective from 1 January 2016

9. Who  was elected as the new Speaker of the Bihar Legislative Assembly?
Ans- Vijay Kumar Choudhary

10. Vyachakurahalli village became first smokeless village in the country. Identify the state to which it belongs to?
Ans- Karnataka



Previous Post
Next Post