Current Affairs Quiz of 7-8 December 2015

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 7-8 December 2015. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming IBPS Clerk and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exam and IBPS Clerk mains exam.

1. Who will host the Heart of Asia conference in 2016?
Ans- India (2015- Islamabad, Pakistan

2. Which states is the first to join the UDAY scheme of union government?
Ans-Andhra Pradesh (UDAY- Ujwal Discom Assurance Yojana)

3. Who is the Latvia’s first female Prime Minister announced her resignation recently ?
Ans-Laimdota Straujuma

4. Who has launched SME Council in India to help small businesses?
Ans-Facebook

5.Which organisation is the first from India to join the World Bank’s Zero Routine Flaring by 2030 Initiative?
Ans- Oil and Natural Gas Corporation Limited (ONGC)

6.Who has emerged as  the top source of foreign direct investment (FDI) into India during the first half of the current fiscal year 2015-16 ?
Ans- Singapore has replaced Mauritius

7. Who has won the 2014-15 Men’s Hockey World League?
Ans-Australia by defeating Belgium

8. Which state is the first to allow the MLAs to raise online questions?
Ans-Maharashtra

9.Which Ministry Launched  Sugamya Bharat Abhiyan ?
Ans- Union Ministry of Social Justice & Empowerment

10. What is the name of Two new teams selected for IPL ?

Ans- Intex Mobiles and Sanjeev Goenka's New Rising as the two new team owners from Rajkot and Pune respectively 

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post