Current Affairs Quiz of 9-10 December 2015

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 9-10 December 2015. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming IBPS Clerk and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exam and IBPS Clerk mains exam.

1.  Who was named as 2015 Time’s Person of the Year ?
Ans-German Chancellor Angela Merkel

2. International Anti-Corruption Day was observed on which date ?
Ans-9 December

3. Who bagged the Badminton World Federation (BWF) Male and Female Player of the Year Awards respectively in Dubai ?
Ans-Chen Long and Carolina Marin

4. What is the name of the first official stock exchange launched by Myanmar?
Ans-Yangon Stock Exchange (YSX)

5. Which country has successfully launched the Ghadr-110 ballistic missile?

6. Which  organisation has released the report titled – ‘Asian Economic Integration Report 2015’?
Ans- Asian Development Bank (ADB)

7. Who will be conferred with the inaugural Uttar Pradesh Ratna Award?
Ans-Frank Islam

8. Human Rights Day observed on which date ?
Ans-10 December

9. Who was awarded with an honorary life membership of the Marylebone Cricket Club (MCC) ?
Ans- Former Sri Lanka captain Mahela Jayawardene

10. What are ‘Masala bonds’ ?

Ans-‘Masala bonds’ are basically rupee-denominated bonds issued in offshore capital markets. These bonds are offered and settled in US dollars to raise rupees from international investors for infrastructure development in India.



Previous Post
Next Post