Practice Computer Quiz set for IBPS Clerk Mains

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for IBPS Clerk-V Mains. Computer section play important role in scoring.


Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

1. Which of the below mouse technique is used to access the properties of an object?
a)    Shift-clicking
b)    Pulling
c)    Right-clicking
d)    Dragging
e)    None of these

2. Any letter, number of symbol found on the keyboard that you can type into the computer is a/an _________.
a)    nimble
b)    character
c)    type
d)    font
e)    output

3. To change the written work which is already done, _______ options is used.
a)    File
b)    Cut
c)    Edit
d)    Close
e)    None of these

4. _____________ is used to translate a program written assembly language to machine language.
a)    Firewall
b)    Compiler
c)    Assembler
d)    Interpreter
e)    None of these

5. ___________is the process of dividing the disk into tracks and sectors?
a)    Tracking
b)    Formatting
c)    Crashing
d)    Allotting
e)    None of these.

6. Correcting errors in a program is referred to as?
a)    Debugging
b)    Bugging
c)    Rectifying
d)    Modifying
e)    None of these

7. What does SMPS stands for?
a)    Switched mode power supply
b)    Single mode power supply
c)    Simple mode power supply
d)    Synchronous mode power supply
e)    None of these

8. __________hardware technology was used by fifth generation computers?
a)    Transistors
b)    Valves
c)    ICS
d)    ULSI
e)    VLSI

9. For each instruction in program memory the CPU goes through a-
a)    Decode-fetch-execute sequence
b)    Fetch-decode-execute sequence
c)    Fetch-execute-decode sequence
d)    Execute-store-decode sequence
e)    Fetch-store-decode sequence

10. Which of the following displays the contents of the active cell in Excel?
a)    Name box
b)    Row Headings
c)    Formula bar
d)    Task pane
e)    None of these

Answers
1-c
2-b
3-c
4-c
5-b
6-a
7-a
8-e
9-b

10-c


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post