Target SSC CGL 2016- English Quiz Set-1

Dear SSC Aspirants, practice English Quiz questions for upcoming CGL 2016 and Railway recruitment board exam of 18252 vacancies. We will provide you various types of Quizzes for upcoming railway and CGL 2016.



Practice English Questions for upcoming Exams. These questions based on previous papers.

DIRECTIONS (Qs. 1-5): In each of these questions a disarranged sentence is given in which words or phrases are lettered P, Q, R and S. You are to arrange these to form a meaningful sentence.

01.) P : an image of a person in meditative pose
Q : surrounded by animal, wild and tame
R : we have in the relics of Mohenjodaro
S : with  eyes closed and indrawn

(a) R P S Q
(b) P Q S R
(c) R Q P S
(d) Q P R S

02.) P: by her indulgent parents
Q : the child was so spoiled
R : when she did not receive all of their attention
S : that she pouted and became sullen

(a) R Q P S
(b) Q R P S
(c) Q P S R
(d) Q S P R

03.) P : new members
Q : and to raise money
R : the purpose of the meeting
S : is to introduce

(a) R S P Q
(b) P Q S R
(c) R Q P S
(d) Q P R S

04.) P : for the future
Q : and poses the major challenge
R : commercial energy consumption
S : shows an increasing trend

(a) R P S Q
(b) R S Q P
(c) R Q P S
(d) P R S Q

05.) P : that
Q : racialism
R : should be wiped out
S : people want

(a) R P S Q
(b) S P Q R
(c) R Q P S
(d) Q P R S

DIRECTIONS (Qs. 6-10): In each of the following questions five words are given, which are numbered I, II, III, IV and V.  By using all the five words, each only once, you have to frame a meaningful and grammatically correct sentence.  The correct order of the words is the answer. Choose from the five alternatives the one having the correct order of words and mark it as your answer on the answer sheet.

06.) I. interested
II. in
III. children
IV. are
V. games

(a)  III, IV, I, II, V
(b) V, IV, I, II, III
(c) III, IV, V, I, II
(d) III, V, IV, I, II

07.) I. was
II. to
III. he
IV. go
V. ready

(a) III, I, II, IV, V
(b) I, III, IV, II, V
(c) III, IV, II, V, I
(d) III, I, V, II, IV

08.) I. found
II. lost
III. his
IV. book
V. we

(a) V, II, III, I, IV
(b) III, IV, II, V, I
(c) V, I, III, II, IV
(d) V, II, III, IV, I

09.) I. of
II. he
III. proud
IV. me
V.  was

(a) V, II, IV, I, III
(b) II, V, IV, I, III
(c) IV, V, III, I, II
(d) II, V, III, I, IV

10.) I. decision
II. happy
III. made
IV. your
V. me

(a) IV, III, V, II, I
(b) IV, I, III, V, II
(c)  II, I, III, V, IV
(d) IV, I, V, III, II

Answers:
01.) a
02.) c
03.) a
04.) b
05.) b
06.) a
07.) d
08.) c
09.) d
10.) b


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post