Current Affairs Quiz of 1-2 January 2016

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 1-2 January 2016 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming LIC, Syndicate PO and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exam and IBPS Clerk mains exam.

1. Union Government has constituted a committee to examine the wage structure, service conditions of the Gramin Dak Sevaks (GDS) in the Department of Posts (DoP). who is the head of committee?
Ans- Kamlesh Chandra

2. Who has conferred with prestigious 2015 Sangita Kalanidhi award?
Ans- vocalists Sanjay Subrahmanyam

3. Who was appointed as Director General of Police of Uttar Pradesh ?
Ans- Javed Ahmed

4. Which organisations has extended a 50 million dollar loan for the Nai Manzil project?
Ans- World Bank

5.Which committee is formed to suggest changes in the Cinematograph act?
Ans- Shyam Benegal Committee

6. Which projects has won the 2015 eASIA Award?
Ans-DAVA project

7. Which space agency has suspended the 2016 InSight Mars mission recently?
Ans-NASA

8. Which state became the first state in the country to accept electronic motor insurance policies?
Ans-Telangana

9. Who has conquered Mount Aconcagua in Argentina, South America recently ?
Ans-Arunima Sinha

10.Who has been appointed as the CMD of Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL)?
Ans-Atul Sobti



SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post