Current Affairs of 13-14 January 2016

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 13-14 January 2016 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming LIC, Syndicate PO and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exams.

1. Govt sets up panel on 7th Pay Commission’s recommendations . WHo is the head of panel ?
Ans-Cabinet Secretary P K Sinha

2. Who was bestowed honorary life membership of Kolkata’s soccer outfit Mohammedan Sporting ?
Ans-Bollywood actor Amitabh Bachchan

3.Government has constituted a committee to fast track the Mumbai-Ahmedabad High-Speed Rail Corridor. who is the head of committee ?
Ans-Arvind Panagariya

4. What is the name of the new crop insurance scheme approved by the union cabinet?
Ans-Pradhan Mantri Fasal Bima Yojana

5. Jacob-Farj-Rafael, who passed away recently, was associated with which  events?
Ans-Indo-Pakistan War of 1971

6. Who has received the World Peace and Prosperity Foundation Award for the year 2016?
Ans-Telangana Deputy Chief Minister Mohammed Mahmood Ali

7. On the basis of the UN survey on international migrant trends, which country has the highest Diaspora population in 2015?
Ans- India

8. Who edited the book titled Jawaharlal Nehru and The Indian Polity in Perspective that was released by the Vice President of India Hamid Ansari in Thiruvananthapuram?
Ans-P J Alexander

9. Name the folk dance of Kullu district, Himachal Pradesh that was listed in the Guinness Book of World Records as the largest folk dance in the world?
Ans- Nati

10.  Who was presented with the Danny Kaye Humanitarian Leadership Award at the sixth biennial UNICEF Ball in Los Angeles?

Ans-David Beckham



Previous Post
Next Post