Current Affairs Quiz of 15-16 January 2016

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 15-16 January 2016 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming LIC, Syndicate PO and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exams.

1. Who was elected the first Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) president ?
Ans-Jin Liqun

2. Who won Filmfare Awards for Best actor ?
Ans-Ranveer Singh for 'Bajirao Mastani'

3. Who won the Lorenzo Natali Media Prize ?
Ans-Ankita Anand  for work on Khap panchayats

4. ‘Sahayog – Kaijin 2016’:  joint Coast Guard exercise between which countries?
Ans- India and Japan

5.  Who was inducted into International Tennis Hall of Fame ?
Ans-Marat Safin

6. Which bank has launched India’s first start-up focussed bank branch recently?
Ans-State Bank of India ‘SBI InCube’ is launched in Bengaluru.

7. Anil Ganguly, who passed away recently, was related to which field?
Ans-Filmmaker

8.Which organisation is providing loan for implementation of Neeranchal National Watershed Project?
Ans-World Bank

9. Army day is celebrated in India on which date ?
Ans-Jan 15

10. Which anti-tank missile was successfully test-fired recently by the Defence Research and Development Organisation in Rajasthan?

Ans-Nag


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post