Current Affairs Quiz of 19-20 January 2016

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 19-20 January 2016 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming LIC, Syndicate PO and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exams.

1. What is India's rank on a global index of talent competitiveness?
Ans- 89th

2. What is the India’s economic growth forecast for current fiscal as per International Monetary Fund (IMF)?
Ans- 7.3%

3. Who has launched a new service for algorithm trading test facility for investors on its derivatives and equity platform ?
Ans- Bombay Stock Exchange (BSE) Ltd

4. Who is the head of Committee to simplify the provisions of Income-tax Act, 1961 ?
Ans-Justice R V Easwar (Retd)

5. Which European country has declared a state of economic emergency, recently?

6. Who is the author of the book titled “She Will Build Him A City”?
Ans- Raj Kamal Jha

7. Who has become India’s first fully organic state ?
Ans- Sikkim

8. The Lalitpur Super Thermal Power Project is located in which state?
Ans- Uttar Pradesh

9. Who has been appointed as MD and CEO of Tata Motors Ltd ?
Ans-Guenter Butschek

10. Who won one of New Zealand's most prestigious events, the Lady Wigram Trophy?
Ans-Jehan Daruvala

11.Full form of  IRNSS?

Ans-Indian Regional Navigational Satellite System



Previous Post
Next Post