Current Affairs Quiz of 3-4 January 2016

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 3-4 January 2016 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming LIC, Syndicate PO and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exam and IBPS Clerk mains exam.

1. Which state governments has launched the Janma Bhoomi – Maa Vooru programme?
Ans- Andhra Pradesh

2. Who has won the 2015 South Asian Football Federation (SAFF) championship for record seventh time ?
Ans- India beating  Afghanistan

3. Who has won C.K. Nayudu Lifetime Achievement Award ?
Ans- Syed Mujtaba Hussain Kirmani

4. Who was crowned Indian Cricketer of the Year At BCCI Awards ?
Ans- Virat Kohli

5. World Braille Day was observed across the world on which date ?
Ans- 4 January

6.Who was appointed as Wipro CEO ?
Ans- Abid Ali Neemuchwala

7. Direct Benefit Transfer (DBT) scheme for kerosene will roll out in.........?
Ans- 1st April 2016. The scheme in the initial phase will be implemented in selected 26 districts of eight states. These states are Haryana, Chhattisgarh, Jharkhand, Himachal Pradesh, Maharashtra, Madhya Pradesh, Punjab and Rajasthan.

8. Who was Vilmos Zsigmond, who died recently ?
Ans- Cinematographer Vilmos Zsigmond

9. Ian Murdock, who passed away recently, was the founder of which open-source project?
Ans- Debian Linux

10. Which state celebrate the Raja Rani Music Festival annually?

Ans- Odisha

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post