Current Affairs Quiz of 5-6 January 2016

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 5-6 January 2016 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming LIC, Syndicate PO and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exam and IBPS Clerk mains exam.

1. Who was appointed as new High Commissioner for the United Nations Refugee Agency (UNHCR)?
Ans-Filippo Grandi

2.Who was elected as Chairman of General Motors (GM) ?
Ans- Mary Barra

3. Who won the novel-of-the-year prize at Britain's Costa Book Awards 2015  ?
Ans- British writer Kate Atkinson for A God in Ruins, a story of war and its aftermath

4. Who has become the first batsman to score more than a 1,000 runs in an innings in any form of cricket?
Ans-Pranav Dhanawade

5. For what purpose, the Stand Up India Scheme has been launched?
Ans- to promote entrepreneurship among SC/ST and Women

6.India to implement stricter emission norms of Bharat Stage (BS) VI from.......?
Ans- April 1, 2020

7. Who has been elected as President of Indian Science Congress for 2017-18 ?
Ans-Dr Achyuta Samanta

8. Who has been appointed as SBI General Insurance  MD, CEO ?
Ans-Pushan Mahapatra

9. Kakatiya thermal plant is located in which State ?
Ans- Telangana

10. Who has acquired French telecom equipment company Alca-Lucent ?
Ans- Nokia Corporation



Previous Post
Next Post