Current Affairs Quiz of 7-8 January 2016

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 7-8 January 2016 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming LIC, Syndicate PO and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exams.

1.Who is to become the new CM of Jammu and Kashmir after the death of Mufti Mohammad Sayeed?
Ans-  Mehbooba Mufti

2. Who was appointed as Technology Advisor to the Odisha Government. ?
Ans-Satyanarayan Gangaram Pitroda.

3. Which Indian ace shooter has set a new world record in the women’s 10 metre air rifle event at the 2015 Swedish Cup Grand Prix.?
Ans- Apurvi Chandela

4. Union Government has decided to merge Ministry of Overseas Indian Affairs (MOIA) with ______
Ans- Ministry of External Affairs (MEA)

5. According to the Global Economic Prospect report published recently by the World Bank  India to grow at __ in year 2016
Ans- 7.8%

6. Miguel Tabuena who won Hilton Asian Tour Golfer of the Month for December 2015 belongs to which country?
Ans- Philippines

7. Recently Union Government has allowed traditional bull-taming sports Jallikattu in which state ?
Ans- Tamil Nadu

8. Shakti-2016 is the military exercise between ____ and ____.
Ans-  India-France

9. Recently Union Ministry of Urban Development has approved the Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation (AMRUT)  for the year 2015-16 for which two states?
Ans- Punjab and Uttarakhand.

10. Which Bank has partnered with FINO PayTech to foray into the payments bank space?
Ans-  ICICI Bank


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post