English Practice Set-10 For LIC, SO and Railways

Dear Bank Aspirants we are providing practice English questions set for LIC AAO and Syndicate manipal PO exam. Try to solve these Mixed Questions and share time taken to solve these Mixed Questions and share your attempt.

English Questions- phrase replacement

In English section  Comprehension, Cloze test, Fill in the Blanks , rearrangement, spotting errors play important role in  exam.

Directions (1-10): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are again printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

Mr. Chamberlain had come to get gift to thirty-five million pounds from South Africa and to win the hearts of Englishmen and Boers. So he gave a ...(1)... shoulder to the Indian deputation. ‘You know’, he said, that the Imperial Government has little control over self-governing colonies. Your grievances seem to be genuine. I shall do what I can, but you must try your ...(2)... to placate the ‘Europeans, if you wish to live in their midst’. The reply cast a chill over the members of the ...(3).... I was also disappointed.

It was an eye opener for us all, and I saw that we should start with our work do novo. I ...(4)... the situation to my colleagues. As a matter of fact there was nothing wrong about Mr. Chamberlain’s reply. It was well that he did not mince ...(5)... He had brought home to us in a rather gentle way the rule of might being ...(6)..., or the law of the sword. But sword we had none. We ...(7)... had the nerve and the muscle even to receive sword-cuts. Mr. Chamberlain had given only a short time to the sub-continent. If Sri Nagar to Cape Comorin is 1,900 miles, Durban to Cape town is not less than 1,100 miles, and Mr. Chamberlain had to cover the long distance at hurricane speed. From Natal he hastened to the Transvaal. I had to prepare the case for the Indians there as well and ...(8)... it to him. But how was I to get to Pretoria? Our people there were not in a position to ...(9)... the necessary legal facilities for my getting to them in time. The war had reduced the Transvaal to a howling wilderness. There were neither provisions nor clothing available. Empty or closed shops were there, waiting to be ...(10)... or opened, but that was a matter of time.

Q 1.[A]Cold
[B]Cool
[C]Hot
[D]Warm
[E]Left

Q 2.[A]Hard
[B]Best
[C]Least
[D]Fate
[E]Hate

Q 3.[A]Reputation
[B]Crowd
[C]Delegate
[D]Leader
[E]Deputation

Q 4.[A]Expressed
[B]Said
[C]Explained
[D]Exclaimed
[E]Denied

Q 5.[A]Lectures
[B]Matter
[C]Topic
[D]Words
[E]Deals

Q 6.[A]Wrong
[B]Right
[C]Rite
[D]Bright
[E]Weak

Q 7.[A]Hardly
[B]Rare
[C]Might
[D]Do
[E]Scarce

Q 8.[A]Through
[B]Permit
[C]Submit
[D]Deposit
[E]Fill

Q 9.[A]Secure
[B]Procure
[C]Pull
[D]Fetch
[E]Buy

Q 10.[A]Replenished
[B]Fed
[C]Booked
[D]Filled
[E]Emptied

Directions(11-15): Rearrange the given six sentences A, B, C, D, E and F in a proper sequence so as to form a meaningful paragraph and then answer the given questions.

A. He did whatever work was assigned to him and soon the lion became so fond of him that he promised to give him a cart full of almonds as pension when he (the squireel) retired.
B. Once a squirrel joined the service of the King of the forest the Lion.
C. The squirrel had waited so long for this day but when he saw the almonds, he was seized with sadness as he realised that they were of no use to him now when he had lost all his teeth.
D. However, he envied other squirrels in the forest because of their carefree life which he could not enjoy as he had to be by the King's side all the time.
E. He consoled himself with the thought that at the end of his career, he would receive a cart full of almonds, a food that only a' few squirrels got to taste in their lifetime.
F. Finally the day came when it was time for him to retire and as promised the King gave a grand banquet in his honour and presented him with a cart full of almonds.


11.) Which of the following should be the SECOND sentence after the rearrangement?
1) A
2) B
3) F
4) D
5) E

12.) Which of the following should be the FIRST sentence after the rearrangement?
1) A
2) C
3) B
4) D
5) E

13.) Which of the following should be the FIFTH sentence after the rearrangement?
1) E
2) D
3) B
4) F
5) A

14.) Which of the following should be the FOURTH sentence after the rearrangement?
1) A
2) B
3) C
4) F
5) E

15.) Which of the following should be the SIXTH (LAST) sentence after the rearrangement?
1) C
2) D
3) A
4) B
5) E

Answers
1.A
2.B
3.C
4.C
5.D
6.B
7.A
8.C
9.B
10.A
11. 1
12. 3
13. 4
14. 5

15. 1


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post