English Practice Set-8 For LIC, SO and Railways

Dear Bank Aspirants we are providing practice English questions set for LIC AAO and Syndicate manipal PO exam. Try to solve these Mixed Questions and share time taken to solve these Mixed Questions and share your attempt.

English Questions- phrase replacement

In English section  Comprehension, Cloze test, Fill in the Blanks , rearrangement, spotting errors play important role in  exam.

Fill in the blanks

1. You have committed a ……………………..by telling her your secrets. Now she can ……………. you.
(a) Error, threaten
(b) Blunder, help
(c) Sin, use
(d) Crime, blackmail
(e) Blunder, blackmail


2. The lion sprang………………the cow  and ……………….. it in an instant.
(a) Upon, ate
(b) Upon, killed
(c) On, ate
(d) Over, injured
(e) On, bruised

3. He can’t …………………………..his name he is ……………….
(a) Tell, illiterate
(b) Hear, deaf
(c) Sign, illiterate
(d) Write, uneducated
(e) Write, illiterate

4. He refused to………………………….my…………………orders.
(a) Carry, new
(b) Comply, oral
(c) Obey, verbal
(d) Obey, strict
(e) Abide, casual

5. You…………………..finish your work………………you leave.
(a) Can, while
(b) Must, before
(c) Must,after
(d) Ought to, still
(e) May, so

Directions (6–10): Which of the phrases given below the sentence should replace the word / phrase given in bold in the sentence to make it grammatically correct?. If the sentence is correct as it is given and no correction is required, select ‘No correction required’ as your answer.

6). People with persistent headaches are hence as likely to develop bed’s palsy even as research amount to other factors which could increase the risk of conditions like diabetes.
a)    accounting at
b)    accounting towards
c)    accounts for
d)    accounted at
e)    no correction required

7). The actor and the producer has part ways due to differences over communication
a)    have parted ways
b)    have been way parting
c)    have paring away
d)    have part ways
e)    No correction required

8). The State is reeled from the impact of acute financial crisis around the world
a)    reeled at
b)    reeling away
c)    reel for
d)    reeling from
e)    No correction required

9). The reading club soon becoming a moving part for literature enthusiasts
a)    soon became
b)    becoming soon
c)    was became soon
d)    soon is become
e)    No correction required

10). Having been confirmed to their homes for a week after a leopard was sighted, the villagers grew restless and frustrated.
a)    As confine to
b)    Have being confining at
c)    Been confining at
d)    Being confined for
e)    No correction required

Answers
1. (e)
2. (b)
3. (e)
4. (c)
5. (d)
6. (c)
7. (a)
8. (d)
9. (a)
10. (e)


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post