Dear Bank Aspirants practice Quant Questions for upcoming LIC Exam, Specialist officer and other exams. Try to solve these Mixed Questions and share time taken to solve these Mixed Questions and your attempt.

**Practice Quant Questions for Bank , Railway and LIC Exam.**

What should come in place of (?)

1. (4.193)^2/3 / 2.89 * (8.3521)^(-1.2) = (1.7)^?

1) 3.2

2) -4.8

3) 1.2

4) -4.2

5) 2.4

2. {21/34 of √(4624)} / 0.6 = ?

1) 60

2) 64

3) 70

4) 72

5) 84

3. 0.78 + ? * 72 = 13.74

1) 1.2

2) 0.96

3) 0.8

4) 0.24

5) 0.18

4. [(546)^2 / 91] / 12 = ? / 8

1) 2104

2) 2136

3) 2168

4) 2184

5) 2196

5. 3/7 of 5/11 2772 = 30% of ?

1) 1200

2) 1500

3) 1600

4) 1800

5) 2100

6. A cycle is sold at a profit of 15%. If both the cost price and selling price is decreased by Rs. 200 the profit would be 5% more what is the original cost price of cycle ?

1) Rs. 1200

2) Rs. 1000

3) Rs. 800

4) Rs. 600

5) None of these

7. A person lends Rs. 4200 to 'A' for 3 years and Rs. 6500 to 'B' for 7 years. If the person gets Rs. 8134 as interest then what is the rate of interest per annum ?

1) 6%

2) 8%

3) 10%

4) 12%

5) 14%

8. A sum amounts to Rs. 98010 in 2 years and to Rs. 107811 in 3 years compounded annually. What is the sum ?

1) Rs. 81000

2) Rs. 84000

3) Rs. 87000

4) Rs. 90000

5) Rs. 94000

9. How many different words can be formed with the letters of the word ''BREAKING". So that the words begin with 'B' and end with 'G' ?

1) 120

2) 720

3) 5040

4) 2520

5) 1440

10. A bag contains 9 white and 7 black balls. Three balls are drawn at random. Find the probability that all the three balls are black ?

1) 1/8

2) 1/12

3) 1/16

4) 1/21

5) None of these

Answers

1. 2

(1.7)^2/3 / (1.7)^2 * (1.7^4)^(-1.2)

(1.7)^2 / (1.7)^2 * (1.7)^(-4.8)

(1.7)^(2-2-4.8) = (1.7)^(-4.8)

? = -4.8

2. 3

(21/34 * 68) / 0.6 = 42 / 0.6 = 70

3. 5

? * 72 = 13.74 - 0.78 = 12.96

= = 12.96/72 = 0.18

4. 4

? / 8 = (546 * 549/91) / 12

3276 / 12 = 273

? = 273 * 8 = 2184

5. 4

(30 * ?)/100 = (3 * 5 * 2772)/ (7 * 11) = 540

? = 1800

6. 3

Let the original cost proce is x, so SP is

115x/100 = 23x/20

Now CP = x - 200

SP = 23x/20 - 200

Profit = 23x/20 - 200 - (x - 200) = 23x/20 - x = 3x/20

% Profit = 3x/20 * 1/(x - 200) * 100 = 20

3x/(x - 200) = 4

3x = 4x - 800

x = 800

7. 5

Let the rate of interest is r% p.a.

4200*r*3/100 + 6500*r*7/100 = 8134

126r + 455r = 8134

r = 8134/581 = 14% p.a.

8. 1

P (1 + R/100)^3 = 107811

p(1 + r/100)^2 = 98010

1 + r/100 = 107811/98010

r/100 = 9801/98010

r = 10%

P = (1 + 10/100)^2 = 98010

p = 98010 * 100/121 = 81000

9. 2

B _ _ _ _ _ _ G

Now 6 letters are left for six different place

Req No. of wages = 6P6 = 6! = 720

10. 3

n(S) = Number of ways of selecting 3 balls out of 7 = 7C3 = 7!/3!4! = 35

p(E) = 35/560 = 1/16