Computer Quiz for LIC and other exams

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams. Computer section play important role in scoring.

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

1).which is not an operating system?
a)    MS-DOS
b)    Windows 98
c)    Windows 2000
d)    Windows 95
e)    None of these

2).A function inside another function in Excel is called_________.
a)    Double function
b)    Nested function
c)    Sum function
d)    Round function
e)    Text function

3).A website is__________.
a)    The location from which a Web page originates
b)    An author of a Web page
c)    A collection of contributors
d)    The source of a Web page
e)    A collection of related Web pages

4).WAN is a network covering a broad area using leased telecommunication lines. What does the acronym WAN stand for?
a)    Wider Area Network
b)    Wide Area Network
c)    Wild Area Network
d)    Wide Area Networking
e)    Widest Area Network

5).The process of writing computer instructions in a programming language is known as________.
a)    Testing
b)    Folder
c)    File
d)    Coding
e)    Processing

6). What is a portion of memory that serves as a temporary repository for data as it waits for a given action?
a)    Processor
b)    Memory pool
c)    Processor pool
d)    Data pool
e)    Cache

7).VIRUS stands for_______.
a)    Virus Information Recourse under Siege
b)    Vital Information Resource Under Seizure
c)    Vital Information Recourse Under System
d)    Vital Information Resource Under Siege
e)    Vital Information Reason Under Siege

8).ALU is part of CPU in many computers. What does the acronym ALC stand for?
a)    Algorithm Logic Unit
b)    Arithmetic Logical Unit
c)    Auxiliary Logic Unit
d)    Algorithmic Logical Unit
e)    Arithmetic Logic Unit

9). BIT stands for________.
a)    Built In tasks
b)    Binary Digit
c)    Before Instructed Task
d)    Before Interpreting Task
e)    Before Initial Task

10).Java is a__________.
a)    Hardware Digit
b)    High-level language
c)    complier
d)    low-level language
e)    programming mid-level language

1). e)
2). b)
3). e)
4). b)
5). d)
 6). e)
7). d)
8). e)
9). b)

10). b)



Previous Post
Next Post