Computer Quiz

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams. Computer section play important role in scoring.


Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

1).A Byte is_________.
a)    A group of 8 bits code
b)    The part that moves on the desk drive
c)    Found in the upper-left corner of a window screen
d)    The capacity of a sound card
e)    None of these

2).What is the personal computer operating system that organizes and uses a graphic desktop environment?
a)    CPU
b)    RAM
c)    Windows
d)    DOS
e)    None of these


3).When you click on SAVE on the monitor, and there is no Flash drive or Floppy disk/diskette in a drive, the document or application you are using is stored_________.
a)    In ROM memory
b)    On the CD-ROM Drive
c)    On a tape
d)    On the Hard Drive
e)    None of these

4).Temporary memory is called as_________.
a)    RAM
b)    ROM
c)    CAD
d)    PROM
e)    None of these

5).The printer produces output on paper, often called _______ copy.
a)    Readable
b)    Hard
c)    Soft
d)    Real
e)    None of these

6).To perform a computing task, software uses hardware for four basic functions:
a)    Input, storage, alteration and output
b)    Input, processing, storage and analysis
c)    Input, processing, storage and output
d)    Output, input, analysis and viewing
e)    None of these

7).To boot a computer means to________.
a)    Turn on the sounds
b)    Add extra drives
c)    Keep it working
d)    Turn it on
e)    None of these

8).A (an) _______ is a set of rules and standards that any two entities use for communication.
a)    Interface
b)    Interaction
c)    Protocol
d)    Parameter
e)    None of these

9).Windows XP is an example of _________ component of an information system.
a)    Procedure
b)    Software
c)    Hardware
d)    Data
e)    None of these

10).Storage device that can be plugged directly into a computer’s USB port is________.
a)    Floppy
b)    Plug-in
c)    DVD
d)    Flash drive
e)    None of these

Answers:                              
1). a)
2). c)
3). d)
4). a)
5). b)
6). c)
7). d)
8). c)
9). b)

10). d)


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post