Current Affairs Quiz of 1-2 February 2016

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 1-2 February 2016 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming LIC, Syndicate PO and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exams.

1. India’s first Defence Industrial Park will come up in which state?
Ans-Kerala

2. Who has won the 2016 Australian Open men’s singles title?
Ans-Novak Djokovic

3.  Who was  appointed as India’s Ambassador to Mexico ?
Ans-Muktesh Kumar Pardeshi

4. Who was appointed as Managing Director (MD) and Chief Executive Officer (CEO) of Corporation Bank ?
Ans- Jai Kumar Garg

5. Who was appointed as the Director General of the Sashastra Seema Bal (SSB) that guards India's frontiers with Nepal and Bhutan ?
Ans- Archana Ramasundram

6. Which state government has launched a scheme titled ‘Ashray’ to save girl child?
Ans-Rajasthan

7. India’s first underwater restaurant has been opened in which city?
Ans-‘Real Poseidon’  in Ahmedabad, Gujarat.

8. Which company is set to build the world’s tallest free-standing clock tower?
Ans-Infosys

9. Which country will host the 2021 FINA World Aquatics Championships?
Ans- Japan

10. In which state India’s first railway university will come up?

Ans- Gujarat


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post