Current Affairs Quiz of 11-12 February 2016

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 11-12 February 2016 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming LIC, Syndicate PO and other competitive exams.

Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exams.

1. What is India's rank in Intellectual Property Index (IPI) by United States Chamber of Commerce (USCC) ?
Ans- 37th (US top )

2. . India’s first disabled-friendly beach will come up in which state?
Ans- Tithal beach in Valsad district, Gujarat

3. What is India’s position in milk production in the world?
Ans- 1st

4. Who was appointed as new Australian High Commissioner to India ?
Ans- Harinder Sidhu

5. Who is the author of Book titled A Kingdom for his Love?
Ans- Vani Mahesh and Shinie Antony

6. Who has been conferred with the first world Sanskrit Award?
Ans- Thai Princess Maha Chakri Sirindhorn

7. Who has been appointed as the part time member of the Prasar Bharti Board?
Ans- bollywood actress Kajol

8. India’s first LCD panel plant will come up in which state?
Ans- Maharashtra

9. National Framework for Malaria Elimination  for the elimination of the disease by 2030 launched at which place ?
Ans- New Delhi

10. Name the umpire who has been banned by the Board of Control of Cricket in India (BCCI) for five years on corruption charges?

Ans- Pakistani umpire Asad Rauf for five years

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post