Current Affairs Quiz of 15-16 February

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 15-16 February 2016 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming LIC, Syndicate PO and other competitive exams.

Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exams.

1. Who won ICC Under-19 Cricket World Cup title ?
Ans- West Indies by defeating India

2. Who was declared the Player of the Tournament in ICC Under-19 Cricket World Cup title ?
Ans-Mehidy Hasan Miraz

3. Who won 2016 St. Petersburg Ladies Trophy ?
Ans- Sania Mirza and her Swiss partner Martina Hingis

4.What is the name of  India and Seychelles joint military exercise  began in Seychelles ?
Ans- LAMITYE 2016

5. Which film won the Golden Beaver Best Film Award in the institutional category at the 6th National Science Film Festival and Competition in Mumbai?
Ans- Nagaland is changing, But...,

6. Which Indian Bank has launched 'Japan Desk', a first-of-its-kind initiative to facilitate Japanese corporates looking to invest here with banking and advisory services ?
Ans- SBI

7. Which Indian state has become the first ever state to e- auction limestone blocks?
Ans- Jharkhand

8.US President Barack Obama will host US-Asean summit at which place ?
Ans-California

9. Who has been named ambassador of the government’s ‘Make in India’ initiative by the Government of India?
Ans- PiruzKhambatta

10. Who was sworn-in as the Chief Justice of the Bombay High Court ?

Ans-Justice DhirendraHiralalWaghela

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post