Current Affairs Quiz of 17-18 February 2016

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 17-18 February 2016 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming LIC, Syndicate PO and other competitive exams.

Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exams.

1. Name the subsidiary of Tata Teleservices which announced its tie-up with Indian Railway Catering and Tourism Corporation to provide an additional payment gateway?
Ans- mRUPEE

2. Name the state that  announced a free bus pass scheme for senior citizens in its capital?
Ans- Tamil Nadu

3. The Future Infantry Combat Vehicle (FICV) Programme that was in news in February 2016 seeks to replace which combat vehicle?
Ans- Sarath BMP-II

4. YES Bank, UltraCash partner to launch which type of payments service ?
Ans- payments processing through sound waves

5. WHicch State has launched Utkarsh Bangla Scheme, a welfare scheme for school-dropouts ?
Ans-West Bengal

6. Who was conferred Knight of the Legion of Honour, France’s highest honour ?
Ans- Fashion designer Manish Arora

7. Jharkhand’s first mega food park was inaugurated at which place ?
Ans- village Getalsud in Ranchi

8. Name the Malayalam short-story writer and novelist, famous for his work Sarga Sameeksha, who died recently ?
Ans- Akbar Kakkattil

9. Who was awarded the prestigious Israel Prize for Religious Studies for his research into the literature and culture of southern India?
Ans- David Dean Shulman

10. Who is Prime Minister of Ukraine ?
Ans- Arseniy Yatsenyuk

11. Name the South Korean state that agreed to enter into a sister-statehood relationship for development with Haryana ?
Ans- Chungcheongbuk

12. Name the state that  decided to introduce a self-certifying scheme for non-hazardous industries?

Ans-Odisha

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post