Current Affairs Quiz of 19-20 February 2016

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 19-20 February 2016 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming LIC, Syndicate PO and other competitive exams.

Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exams.

1. Who has been appointed as the Managing Director (MD) of the International Monetary Fund for a second five-year term ?
Ans- Christine Lagarde (60) from France

2. Who was sworn-in as the 9th Chief Minister of Arunachal Pradesh?
Ans-Kalikho Pul 

3. Who was named the chairman of the Empowered Committee of State Finance Ministers on Goods and Services Tax (GST) ?
Ans-Finance Minister of West Bengal Amit Mitra

4. Prasar Bharati has signed a MoU with.......... in connection with several broadcast related activities including exchange of news, programmes and co-production ?
Ans-  Empressa de Brazil Communicacao (EBC)

5. Who announced $150 million to combat Zika Virus in Latin America and the Caribbean ?
Ans- World Bank 

6. Google’s Project Loon begins its operations in which country ?
Ans- Sri Lanka

7. Which country in February 2016 freezed intake of all foreign workers?
Ans-Malaysia

8. Which bollywood actor is the author of the book titled ‘The Kiss of Life: How A Superhero and My Son Defeated Cancer’?
Ans- Emraan Hashm

9. Which country launched the astronomy satellite ASTRO-H to study the X-Rays emanating from black holes and galaxy cluster?
Ans- japan

10. Which State government  decided to form a panel to review New Pension Scheme of 2003?
Ans- Tamil Nadu

11. Who will head the 11-member-political committee that was constituted by Nepal Government o to study the demarcation of federal states on the constitution?
Ans- Kamal Thapa

12. The Union Ministry of Housing and Urban Poverty Alleviation  sanctioned construction of around eighty two thousand houses for Economically Weaker Sections (EWS) in urban areas of how many cities?
Ans-163

13.  Taxi-hailing app Uber signed an agreement with which state government to help create 75000 jobs across the state?

Ans- Maharashtra 

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post