Current Affairs Quiz of 21-22 February 2016

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 19-20 February 2016 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming LIC, Syndicate PO and other competitive exams.

Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exams.

1. Who was re-appointed Chairman of the Securities and Exchange Board of India?
Ans-  Upendra Kumar Sinha

2. Prime Minister Narendra Modi launched Shyama Prasad Mukherjee National Rurban Mission from which place?
Ans- Kurubhat

3. Which team  won the 2016 Hockey India League title?
Ans- Punjab Warriors

4. Who was elected as the President of Central African Republic?
Ans-Faustin-Archange Touadéra

5. Name the Malayalam film that was named the Best Children's Film at the 2016 Berlin International Film Festival and honoured with the Crystal Bear Award ?
Ans-Ottal

6. Name the high-thrust cryogenic engine that was successfully tested by the ISRO ?
Ans- CE-20

7. With which telecom company Aditya Birla Nuvo Ltd  announced partnership to set up a payments bank?
Ans-  Idea Cellular

8. Who  scored the fastest test cricket century in 54 balls?
Ans- Brendon McCullum

9. International Mother Language Day (Bhasha Divas) was observed on which date ?
Ans- 21 February

10. The Centre has launched a mobile app....... in order to facilitate general public to communicate their complaints about any unclean area/garbage piles in and around tourist destinations?
Ans-  ‘Swachh Paryatan’

11. Who was appointed as the new Chief Justice of Orissa High Court ?

Ans- Justice Vineet Saran


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post