Current Affairs Quiz of 25-26 February 2016

Dear Readers, we are presenting Current Affairs quiz of  February 2016 at Current Affairs quiz covers all important topics of Current Affairs for all competitive exams.

Current Affairs Quiz

Read- Current Affairs of 1-20 February 2016
Read- Current Affairs Quiz of February 2016

1. Union Government  decided to extend the E-Tourist visa facility to how many more countries?
Ans- 37

2. Who  was appointed as the Chief Executive Officer (CEO) of Infosys Consulting Holding AG?
Ans-Michael Pesch

3. The Bhadla Solar Park is located in which state?

4. Which private sector bank  received the prestigious Green Bond Pioneer Award for being the 'Pioneers in Emerging Markets-India'?
Ans- Yes Bank

5. Who  was appointed as the President and Chief Executive Officer (CEO) of Honda Cars India?
Ans- Yoichiro Ueno

6. Who was conferred with Federal Republic of Germany’s prestigious Cross of the Order of Merit ?
Ans- Goverdhan Mehta

7. Who received the prestigious Astronautical Society of India's Aryabhata Award ?
Ans- Avinash Chander

8. Who was appointed as the Director General of Indian Coast Guard ?
Ans- Rajendra Singh

9. Who was named as the national goodwill ambassador for youth by the United Nations Development Programme?
Ans- Bangladesh cricketer Mashrafe Bin Mortaza

10. Union Cabinet  gave approval for establishment of which mission with an aim to encourage innovation ecosystem and entrepreneurship?
Ans- Atal Innovation Mission

11. Who  was sworn-in as the Chief Justice of Karnataka High Court?
Ans- Justice Subhro Kamal

12. Where will be the Atal Innovation Mission (AIM) head quartered as per a proposal approved by the Union Cabinet?
Ans- New Delhi

13. Union Cabinet  gave its nod to a proposal for providing a credit of 150 million US Dollars from EXIM Bank for the development of which port?
Ans-Chabahar Port in Iran

14. Who took charge as Director of the Bhabha Atomic Research Centre (BARC) ?
Ans-KN Vyas

15. Union Environment, Forest and Climate Change Ministry held the ninth meeting of National Steering Committee  at which place?
Ans- New Delhi



Previous Post
Next Post