Current Affairs Quiz of 29-31 January 2016

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 29-31 January 2016 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming LIC, Syndicate PO and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exams.

1. Who was was appointed as the Chairman and Managing Director (CMD) of NTPC ?
Ans-Gurdeep Singh​

2. Who has won the 2016 Australian Open Title of Tennis in the women’s singles category?
Ans-  Angelique Kerber

3.  The book titled Nathuram Godse - The Story of an Assassin authored by whom ?
Ans-Anup Ashok Sardesai

4. Anti-Leprosy Day was observed on which date ?
Ans-30 January

5. WHo have won 2016 Australian Open women's doubles tennis title ?
Ans- Sania Mirza and her Swiss partner Martina Hingis

6. Who was appointed as Chief Commissioner for Persons with Disabilities ?
Ans-Dr. Kamlesh Kumar Pandey

7. Who has been chosen for the prestigious K Veeramani Social Justice Award ?
Ans- Bihar Chief Minister Nitish Kumar

8. Who has been selected for the 2016 Amnesty International Human Rights Award?
Ans- Henri Tiphagne

9. Which city has topped the list of the first 20 cities to be developed as Smart Cities?
Ans-Bhubaneswar

10. Who is heading the one-man judicial commission to investigate Rohith Vemula suicide case?
Ans-Ashok Kumar Roopanwal

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post