Current Affairs Quiz of 3-4 February 2016

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 3-4 February 2016 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming LIC, Syndicate PO and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exams.

1. Who has been appointed as the head of the United Nations Disengagement Observer Force (UNDOF)?
Ans-Jai Shanker Menon

2. Who is the chairman of the recently created Tax Policy Council (TPC) in India?
Ans-Union Finance Minister

3. The World Cancer day is observed on which date?
Ans- February 4

4. Who has been chosen for Bhimsen Joshi Classical Music Award for 2015-2016?
Ans-Pandit Ram Narayan

5. Bharatratna Dr. Babasaheb Ambedkar Special Collective Incentive Scheme for the economically backward Dalit entrepreneurs is announced by which State?
Ans- Maharashtra

6. S S Tarapore passed away recently. Who was he ?
Ans- Former RBI Deputy Governor

7.  Who bagged the Best First Foreign Film Award conferred by the French Syndicate of Cinema Critics 2016 (FSCC) ?
Ans- Kanu Behl directorial Titli

8. Intizar Husain, who passed away recently, was related to which field?
Ans- Novel Writing

9. Who has been appointed vice-president and chief investment officer (CIO) of Beijing-based Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB)?
Ans- D J Pandian

10. Which company has become the most valuable publicly-traded company in the world?

Ans- Alphabet, Google’s parent company

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post