Current Affairs Quiz of 7-8 February 2016

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 7-8 February 2016 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming LIC, Syndicate PO and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exams.

1.  India’s first Aviation Park will start in which state ?
Ans- Gujarat

2. Dan Hicks who passed away recently.Who was he ?
Ans-American singer-songwriter

3. Who became first country in the world to ban supermarket food waste ?
Ans- France

4. Whic project has been launched for prevention of AIDS in the eight North-Eastern states?
Ans- Project Sunrise

5. Balram Jakhar, who passed away recently, was related to which field?
Ans- Politics 

6. Who has been invited from India to serve as a panelist on a UN panel on women’s economic empowerment?
Ans- Renana Jhabvala

7. The first-ever Global Maritime Summit will be held in which country ?
Ans- India 

8. The Paradip Oil Refinery is set by which oil and gas company?
Ans- Indian Oil Corporation

9. Union government recently gave nod to setup Sanskrit University in which states?
Ans- Jharkhand

10. Which country launched the Kwangmyongsong-4 satellite in February 2016?
Ans- North Korea 



Previous Post
Next Post