Practice Quant Quiz Set-16 for LIC and railways

Dear Bank Aspirants practice Quant Questions for upcoming LIC Exam, Railway and other exams. Try to solve these Mixed Questions and share time taken to solve these Mixed Questions  and your attempt.

Practice Quant Quiz Set-7 for LIC , SO and railways
Practice Quant Questions for Bank , Railway and LIC Exam.

Directions (Q. 1-10): What should come in place of question mark (?) in the following questions?

1).85% of 95% of 4/5 of 2240=?
a)    1447.04
b)    1457.04
c)    1449.07
d)    1449.05
e)    1447.004

2).139.99-148.39+25.66+31.396=?
a)    48.686
b)    48.656
c)    49.456
d)    47.656
e)    46.456

3).(19% of 361)÷1.9=?
a)    391
b)    361
c)    36.1
d)    39.1
e)    3.61

4).58% of ?=6728
a)    79695
b)    79425
c)    11600
d)    24225
e)    None of these

5). (∛12167) × (∛274625) × (∛250047)=?
a)    98956
b)    78695
c)    87695
d)    94185
e)    94565

6).22% of 44% of 66% of 275000=?
a)    14968.2
b)    16669.2
c)    17869.2
d)    17569.2
e)    15869.2

7).5.2% of 3900-4.8% of 3400=?
a)    39.6
b)    45.4
c)    35.2
d)    42.4
e)    36.6

8).(24389÷2.9)×7.5=?
a)    76075
b)    64075
c)    63075
d)    66075
e)    66275

9). (√77.44) × (∛884.736)=?
a)    90.96
b)    84.48
c)    87.24
d)    82.48
e)    86.94

10).(11.1)×(22.2)×(4.44)=?
a)    1094.1048
b)    1001.9368
c)    2276.7968
d)    1736.1740
e)    1296.3968

Answers
1). a)   
2). b)  
 3). c)   
4). c)   
5). d)   
6). d)   
7). a)  
 8). c)  
 9). b)   
10). a)

1). ?= (85/100) × (95/100) × (4/5) ×2240
=(17×19×4×112)/100
= 144704/100= 1447.04

2). ?=(139.99+31.396+25.66)-148.39
= 197.046-148.39=48.656

3). ?=(19×361×10)/(100×19)
= (19×19)/10 = 36.1

4). = (6728/58) ×100 = 11600

5). ?= (∛12167) ×(∛274625)×( ∛250047)
= 23×65×63= 94185

6). ?=(275000×22×44×66)/(100×100×100)
= (275×22×44×66)/(10×100) = 17569.2

7). ?= (5.2% of 3900)- (4.8% of 3400)
=[(5.2 × 3900) / 100] – [(4.8 × 3400)/100]
= (5.2×39)-(4.8×34)
= 202.8-163.2 = 39.6

8). ?=(24389/2.9)×7.5
= (24389/29×10)×7.5
= 841×10×7.5 = 63075

9). (√77.44) = (√(7744/100)) = (88/10) = 8.8
(∛884.736 )= (∛(884736/1000) )=(96/10)  = 9.6
?= (8.8)×(9.6) = 84.48

10). ?=11.1×22.2×4.44 = 1094.1048

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post