Computer Quiz Set

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams and Others Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.


1. _____________ is a talk that can be automatically downloaded over the Internet and is available in Digital Format.
a.) Wiki
b.) Show
c.) Podcast
d.) Blog
e.) Movie

2. _____________ displays each slide of the PPT as a thumbnail and is used to re-arrange them.
a.) Slide Show
b.) Slide Display
c.) Slide Design
d.) Slide Layout
e.) Slide Sorter

3. _____________ are the parallel electrical conducting lines that link different components on the mother board.
a.) Buses
b.) Conductors
c.) Assemblies
d.) Connectors
e.) None of these

4. The mirror image of the whole hard disk including the OS, applications, files and data is created by a ______________________.
a.) Utility program
b.) Driver
c.) Backup software
d.) OS
e.) None of these.

5. _______________ is a point and draw device.
a.) Scanner
b.) Printer
c.) Mouse
d.) Keyboard
e.) CD- ROM

6. The ________ tells the computer how to use its components.
a) Utility
b) Network
c) Operating System
d) Application program
e) None of these

7. What is the full form of W3C?
a) World wide web Consortium
b) World wide web Company
c) World Wide Web Centre
d) World wide web command
e) None of these

8. ______ is the process of dividing the disk into tracks and sectors.
a) Tracking
b) Formatting
c) Crashing
d) Alloting
e) None of these

9. If you want to connect to your computer through the internet from another location, you can use _______.
a) E-mail
b) FTP
c) Instant messaging
d) Telnet
e) None of these

10. Which words are set aside by a programming language for its own use?
a) Reserved Words
b) Control words
c) Control structures
d) Reserve words
e) None of these

Answers
1.C
2.E
3.A
4. C
5.C
6-C
7.A
8.B
9.D
10.D


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post