Current Affairs Quiz of 13-14 March

Dear Readers, we are presenting Current Affairs quiz of  March 2016 at examguruadda.in. Current Affairs quiz covers all important topics of Current Affairs for all competitive exams.

Current Affairs Quiz
1. Nozomi Okuhara won 2016 All England Badminton title by defeating
Ans- Wang Shixian (China) 

2. _____state tourism campaign has bagged the‘Golden City Gate Award’ at the travel trade show ITB in Berlin?
Ans- Kerala

3. Who won 2016 Global Teacher Prize?
Ans- Palestinian Hanan Al Hroub 

4. The Wikimedia Foundation is currently developing a speech synthesis engine to its
Ans- Wiki Pedia

5. Recently which High Court has India celebrated its 150th anniversary?
Ans- Allahabad High Court

6. Which bank has won the first ever Green Bond Pioneer Award 2016? 
Ans- Yes Bank

7. Which country has decided to set up its own International Maritime Judicial Centre (IMJC) to handle territorial disputes and protect its sea rights?
Ans- China

8. Name the first eco-friendly flight built by European aircraft major Airbus which was delivered to budget carrier IndiGo.
Ans- A320

9. The world’s first fast-acting anti-rabies drug “RMAb” will be launched in which country? 
Ans-  India

10. Recently which Indian ace shuttler crashed out from the All England Badminton Championships tournaments ?
Ans- Saina Nehwal


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post