Current Affairs Quiz of 15-16 March 2016

1. 4th World Congress of Biosphere Reserves held at which place ?
Ans- Lima,Peru

2. My Biosphere, My Future campaign launched by whom?

3. Gandhi: An Illustrated Biography authored by......?
Ans- Pramod Kapoor

4. Which Bank launched new mobile payment solution Touch & Pay?
Ans- ICICI Bank

5. The World Consumer Rights Day (WCRD) 2016 was observed on which date........?
Ans- 15 March

6. World Kidney Day (WKD) was observed globally with the theme Kidney Disease & Children. Act Early to Prevent It on which date ?
Ans- 10th March

7. UN suspended ......... as goodwill ambassador after doping allegations?
Ans- Maria Sharapova (using meldonium)

8. India Post selected which company as consultant for payments bank?
Ans- Deloitte

9. The world’s first fully electric-powered double-decker bus has been launched in which country?
Ans- United Kingdom

10. Who has become the youngest person to climb the Mt. Kangchenjunga base camp in Sikkim?
Ans- Suryassangyini Chaudhary(6)



Previous Post
Next Post