Quiz on Union Budget 2016-17

Dear Readers, we are presenting current affairs quiz based on Union budget 2016-17. This quiz will help you in upcoming exams.

Quiz on Union Budget 2016-17



1. As per the Union Budget 2016-2017, how many hectares of land will be brought under irrigation under the Pradhan Mantri Krishi Sichai Yojana?
Ans- 28.5 lakh hectares

2. What is the amount allocated for the Swachch Bharat Abhiyan?
Ans-9,000 crore rupees

3. The Union Budget 2016-2017 saw the highest ever amount allocated for the rural employment scheme MNREGA. What is that amount?
Ans-  38,500 crore rupees

4. Union Government announced Krishi Kalyan Cess of 0.5% on all taxable services to fund farm initiatives. The cess will be effective from.....?
Ans- 1 June 2016

5. Name the proposed programme that aims at connecting people through exchanges in areas of language, trade, culture, travel and tourism?
Ans-Ek Bharat Shreshtha Bharat

6. As per the Union Budget 2016-17, target of amount sanctioned under Pradhan Mantri Mudra Yojana has been increased to ...?
Ans-1,80,000 crore rupees

7. How much amount has been allocated towards recapitalisation of Public Sector Banks?
Ans- 25,000 crore rupees

8. How much per cent of FDI will be allowed through FIPB route in marketing of food products produced and manufactured in India?
Ans- 100%

9.How much amount has been allocated to celebrate the Birth Centenary of Pandit Deen Dayal Upadhyay and the 350th Birth Anniversary of Guru Gobind Singh?
Ans-100 crore rupees

10. Name the proposed programme that will be started under National Health Mission through public-private partnership mode to provide dialysis services to renal patients in all district hospitals across the country?
Ans-National Dialysis Services Programme

11. How many Rurban Clusters will be developed under the Shyama Prasad Mukherjee Rurban Mission?
Ans- 300

10. Name the proposed structure scheme announced in the Union Budget 2016-17 to help Panchayat Raj Institutions deliver Sustainable Development Goals.
Ans- Rashtriya Gram Swaraj Abhiyan

11.How many stores will be opened under Prime Minister’s Jan Aushadhi Yojana during 2016-17?
Ans- 3000

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post