Current Affairs Quiz of 1-2 April 2016

Dear Readers, we are presenting Current Affairs quiz of  April 2016 at Current Affairs quiz covers all important topics of Current Affairs for all competitive exams.

Current Affairs Quiz of 1-2 April 2016

1. The fourth edition of Nuclear Security Summit (NSS) was held at which place ?
Ans-Washington, United States

2. Who has elected Nguyen Thi Kim Ngan as Vietnam’s National Assembly (NA) first female house speaker ?
Ans- Nguyen Thi Kim Ngan

3. Who has become first liquor-free village in Rajasthan ?
Ans- Kachhabali village

4. Who has taken over as Chairman and Managing Director, Hindustan Petroleum Corporation ?
Ans- K Surana

5. Who has benn received PEN/Barbey Freedom to Write Award?
Ans- Egyptian Novelist Ahmed Naji

6. The World Autism Awareness Day 2016 was celebrated across the world on which date ?
Ans- 2 April

7. Who has won the silver medal at the Asian/Oceania Qualifying Tournament held in Qian’an, China in the 56 Kilogram category?
Ans- Indian boxer Shiva Thapa

8. Which bank has launched mobile application to save the valuable time of its esteemed customers for availing of banking services ?
Ans- ‘State Bank of India NO Queue’

9. Which country recently has officially announced that it is blocking Facebook, YouTube, Twitter?
Ans- North Korea

10. Which State/Union Territory launched the Phase I of ‘Green Initiative’ at an estimated cost of 2 crore rupees?
Ans- National Capital Territory of Delhi



Previous Post
Next Post