Current Affairs Quiz of 13-14 April 2016

Dear Readers, we are presenting Current Affairs quiz of  April 2016 at examguruadda.in. Current Affairs quiz covers all important topics of Current Affairs for all competitive exams.


Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz of 13-14 April 2016


1. Who was selected for Saraswati Samman 2015 ?
Ans- Padma Sachdev

2. Cricketer James Taylor belongs to which country?
Ans- England

3. The Mullaperiyar Dam has been a subject of controversy between which two states?
Ans- Kerala & Tamil Nadu

4. The Group of Seven (G-7) summit for the year 2016 is to be held in which country?
Ans- Japan

5. The Colombo Port City project, will be developed by Sri Lanka and .........?
Ans-China

6. Who has won the 2016 Global Indian of the Year award?
Ans- Aishwarya Rai Bachchan

7. Who has become the first entity to receive approval from the Reserve Bank of India (RBI) to start a payments bank?
Ans- Airtel M Commerce Services

8. Which interface has been launched by National Payments Corporation of India (NPCI) for next-generation mobile banking?
Ans- Unified Payments Interface

9. What is India's rank in Global Connectivity Index (GCI) report compiled by Chinese telecom giant Huawei?
Ans- 44th


10. Who becomes 189th member of IMF, World Bank?
Ans- Nauru

11. Who has become first female Chief Justice of Nepal’s Supreme Court?
Ans- Sushila Karki

12. Who was named the Wisden's Leading Cricketer in the World for the year 2015?
Ans- New Zealand’s Kane Williamson

13. Who is the world’s largest remittance recipient in 2015?
Ans- India

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post