Current Affairs Quiz of 15-16 April 2016

Dear Readers, we are presenting Current Affairs quiz of  April 2016 at examguruadda.in. Current Affairs quiz covers all important topics of Current Affairs for all competitive exams.

Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz of 15-16 April 2016

1. Who was appointed as chairperson of National Monument Authority?
Ans- Susmita Pande

2. Which state has launched Bhimrao Ambedkar Awas Yojana for widows?
Ans- Jharkhand

3. Maritime India Summit 2016 (MIS 2016) was held at which place?
Ans- Mumbai

4. Who is the author of the book “Framed As a Terrorist: My 14-Year Old Struggle to Prove My Innocence”?
Ans- Mohammad Aamir Khan

5. Which Indian Air Force base has been renamed after former IAF chief Arjan Singh?
Ans- Panagarh

6. Who has been named as the International Boxing Association (AIBA) ambassador for Women’s World Championship?
Ans- Mary Kom

7. Who has topped the Time’s poll of 100 most influential people?
Ans- Bernie Sanders

8. Name the Indian city that was ranked at 44th place in the 50 future-ready cities list released by IT major Dell on 14 April 2016?
Ans- Delhi

9. Name the e-trading platform for the farmers to buy and sell agricultural products online ?Ans- e-National Agriculture Market

10. The headquarters of World Anti-Doping Agency are located at which place ?
Ans- Montreal, Canada

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post