Current Affairs Quiz of 17-18 April 2016

Dear Readers, we are presenting Current Affairs quiz of  April 2016 at Current Affairs quiz covers all important topics of Current Affairs for all competitive exams.

Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz of 17-18 April 2016

1. Won won 2016 Sultan Azlan Shah Hockey Tournament ?

Ans- Australia

2. Who became first Indian woman gymnast to qualify for Olympics?

Ans- Dipa Karmakar

3. International Day for Monuments and Sites observed on which day?

Ans- 18 April

4. Who was Satyanand Munjal , who died recently?
Ans-Hero Group co-founder

5. Indian Army conducts Shatrujeet battle exercise at which state?

Ans- ‘Shatrujeet’ in the Thar Desert of Rajasthan

6. Super computer “Param Kanchenjunga” has been launched in which state of India?

Ans- Sikkim

7. Who is the author of the book “The Life and Death of Adolf Hitler”?
Ans- James Cross Giblin

8. The World Haemophilia Day is observed on which date?
Ans- April 17

9. “Twitter Seva” is to be launched by Union Government for which purpose?

Ans- For Start-Ups

10. What is the name of India’s first online interactive heritage portal?
Ans- Sahapedia



Previous Post
Next Post