Current Affairs Quiz of 21-22 April 2016

Dear Readers, we are presenting Current Affairs quiz of  April 2016 at examguruadda.in. Current Affairs quiz covers all important topics of Current Affairs for all competitive exams.


Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz of 21-22 April 2016

1. Who was elected as the President of Chad?
Ans- Idriss Deby

2. Who become become first African-American to appear on US paper currency?
Ans- Anti-slavery activist Harriet Tubman

3. Every year Earth Day is being observed on........?

Ans- 22 April

4. Commerce and Industry Ministry launched a service to address issues and grievances of startups, exporters and importers, and other stakeholders?
Ans- named Twitter Seva

5. India has replaced........ as the top Foreign Direct Investment (FDI) destination by attracting $63 billion worth FDI projects in 2015?

Ans- China

6. What is the full form of DIPAM?
Ans- Department of Investment and Public Asset Management

7. Who has become the world’s first region to wipe out Malaria?

Ans- Europe

8. Who won 2016 Pulitzer Prize for friction?
Ans- The Sympathizer by Viet Thanh Nguyen.

9. Who has been appointed as the first Chief Executive Officer (CEO) of the Board of Control for Cricket in India (BCCI)?

Ans- Rahul Johri

10. Vishnu Vardhan is associated with which sports?

Ans- Tennis

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post