Current Affairs Quiz of 23-24 April 2016

Dear Readers, we are presenting Current Affairs quiz of  April 2016 at examguruadda.in. Current Affairs quiz covers all important topics of Current Affairs for all competitive exams.


Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz of 23-24 April 2016

1. Who became the first Indian company to join a global energy campaign, EP100, led by an international non-profit group?
Ans- Mahindra & Mahindra

2. How many countries signed the historic Paris climate agreement?
Ans-175

3. Who has been appointed as Director of Film and Television Institute of India (FTII)?

Ans- Bhupendra Kainthola

4. Who will recieve Dadasaheb Phalke award for 'Aligarh'?
Ans- actor Manoj Bajpayee

5. Who won best actress award for 'Madly' at Tribeca Film Fest 2016?
Ans- Radhika Apte

6. Union Government constituted panel to double farmers’ income by 2022. Who will head the panel ?
Ans- Ashok Dalwai

7. World Book and Copyright Day observed on.....?

Ans- 23 April

8. Who was named as the goodwill ambassador of the Indian contingent for the upcoming Olympics to be held in August 2016 in Rio de Janeiro, Brazil?
Ans- Bollywood actor Salman Khan

9. Who is the author of the book “Hindutva or Hind Swaraj”?
Ans- U.R. Ananthamurthy

10. Asola Bhatti Wildlife Sanctuary is located in which city of India?

Ans- Delhi

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post