Current Affairs Quiz of 5-6 April 2016

Dear Readers, we are presenting Current Affairs quiz of  April 2016 at examguruadda.in. Current Affairs quiz covers all important topics of Current Affairs for all competitive exams.






Current Affairs Quiz of 5-6 April 2016

1. Which committee is appointed to suggest ways to tighten security along Indo-Pak border ?
Ans-Madhukar Gupta

2. Who will be honoured with the Hridaynath Mangeshkar Award ?

Ans- Vishwanathan Anand

3. What is current Repo rate ?
Ans- 6.5

4. What is current reverse repo rate ?
Ans- 6.0

5. The world’s first mass dengue vaccination programme has been launched by which country?

Ans- Philippines

6. Who has been elected as President of Vietnam?
Ans- Tran Dai Quang

7. The International Day of Mine Awareness and Assistance in Mine Action is observed on which date?
Ans- April 4

8. What is the anme of India's fastest train ?

Ans- Gatimaan Express

9. The National Maritime Day of India is celebrated on which day?

Ans-April 5

10. Who resigned as Head Coach of Pakistan Cricket team ?
Ans- Waqar Younis

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post