Current Affairs Quiz of 1-2 May 2016

Dear Readers presents Current Affairs quiz of 5th May and 6th May 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Current Affairs Quiz of 1-2 May 2016

1. SIDBI has recently signed MoU with which SAARC regional centre for mutual cooperation and collaboration? 
Ans- SAARC Development Fund (SDF)

2. Pradhan Mantri Ujjwala Yojana will be launched from which district of India?
Ans- Balia

3. Which state has launched Chandranna Bima Yojana?
Ans- Andhra Pradesh (Under the scheme any insured worker who meets an accidental death and permanent disability will be paid 5 lakh rupees. That worker who suffers partial disability will be paid a sum of 3 lakh rupees.)

4. Who is the author of the book “Param Vir: A War Diary”?
Ans- Manju Lodha

5. Which Indian-American journalist has won the 2016 Edgar A Poe award?
Ans- Neela Banerjee

6. ‘Adi Praman’, an online app, has been launched by which state government of India for tribal caste validity certificate ?
Ans- Maharashtra

7. Bhitarkanika Wildlife Sanctuary is located in which state of India?
Ans- Odisha

8. The book “Great Acceleration: How the World is Getting Faster, Faster” is authored by whom?
Ans- Robert Colvile

9. Archery World Cup was held at which place?
Ans- Shanghai, China

10. Which is India’s first Scorpene-class submarine which was recently launched for sea trials?
Ans- INS Kalvari



Previous Post
Next Post