Computer Quiz for Bank and SSC Exams

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.
Computer Quiz for Bank and SSC Exams

1.Which of the following are computers that can be carried around easily?
a)Minicomputers
b)Supercomputers
c)PCs
d)Laptops
e)None of these

2.The basic goal of computer process is to convert data into
a)files
b)tables
c)information
d)graphs
e)None of these

3.Which of the following refers to the fastest, biggest and most expensive computers ?
a)Personal Computers
b)Supercomputers
c)Laptops
d)Notebooks
e)None of these

4.A central computer that holds collections of data and programs for many PCs, workstations and other computers is a(n)….
a)supercomputer
b)minicomputer
c)laptop
d)server
e)None of these

5.A ………. is an electronic device that process data, converting it into information.
a)computer
b)processor
c)case
d)stylus
e)None of these

6.Ethernet uses
a)bus topology
b)ring topology
c)mesh topology
d)All of these
e)None of these

7.A ……………..is an additional set of commands that the computer displays after you make a selection.
a)dialog box
b)sub menu
c)menu selection
d)All of these
e)None of these

8.Information kept about a file includes
a)print setting
b)deletion data
c)Both '1' and '2' ,
d)size
e)None of these

9.……………provides process and memory management services that allow two or more tasks, jobs or programs to run simultaneously.
a)Multitasking
b)Multithreading
c)Multiprocessing
d)Multicomputing
e)None of these

10.A (n) ………..is software that helps a computer control to operate efficiency and keep track of data.
a)application system
b)hardware system
c)software system
d)operating system
e)None of these

Answers :
1. d
2. c
3. b
4. d
5. a
6.a
7.b
8.d
9.a
10.e

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post