Computer Quiz for SBI Clerk, SBI PO and UIICL Exam

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.
Computer Quiz for SBI Clerk, SBI PO and UIICL Exam

1.The simultaneous processing of two or more programs by multiple processors is
a)multiprogramming
b)multitasking
c)time-sharing
d)multiprocessing
e)None of the above

2.When you turn on the computer, the boot routine will perform
a)RAM test
b)disk drive test
c)memory test
d)power-on self test
e)None of these

3.For creating a document, you use which command at File Menu?
a)Open
b)Close
c)New
d)Save
e)None of these

4.These servers store and manage files for network users.
a)Authentication
b)Main
c)Web
d)File
e)None of these

5.All of the following are examples of real security and privacy risks except
a)hackers
b)spam
c)viruses
d)identify theft
e)None of these

6.Portable computer, also known as laptop computer, weighing between 4 and 10 pounds is called
a)general-purpose application
b)Internet
c)scanner
d)printer
e)notebook computer

7.A computer system is?
a)hardware
b)software
c)peripheral devices
d)All of these
e)None of these

8.A personal computer is designed to meet the computing needs of a (n)?
a)individual
b)department
c)company
d)city
e)None of these

9.Ctrl, shift and alt are called _________ keys.
a)adjustment
b)function
c)modifier
d)alphanumeric
e)None of these

10.A computer used at supermarkets, departmental stores and restaurant etc is called ______ terminal.
a)POS
b)Dumb
c)Intelligent
d)Smart
e)calculating

Answers
1.d
2.d
3.c
4.d
5.b
6. e
7. d
8.a
9. c
10. a


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post