Current Affairs Quiz of 1-2 June 2016

Dear Readers presents Current Affairs quiz of 1-2 June 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Current Affairs Quiz of 1-2 June 2016

1. Who is the Author of The Unseen Indira Gandhi ?
Ans- Dr KP Mathur

2. Who was appointed as first ever chief executive officer (CEO) of the Board of Control for Cricket in India (BCCI)?
Ans- Rahul Johri

3. Who was appointed as Managing Director of State Bank of Travancore (SBT), one of the associate banks of State Bank of India (SBI)?
Ans- CR Sasikumar

4. The Global Day of Parents was observed globally on......?
Ans- 1 June

5. World Milk Day was observed across the world on ........?
Ans- 1 June

6. What percent government equity will be available in India Post Payments Bank (IPPB) that will be set up under the Department of Posts?
Ans- 100%

7. Gotthard Base Tunnel, world’s longest railway tunnel, was recently inaugurated in which country?
Ans- Switzerland

8. Who was officially declared to be the president-elect by the parliament of Philippine?
Ans- Rodrigo Digong Duterte

9. Who was conferred with the Lifetime Achievement Award in the CEAT cricket awards 2016?
Ans- Dilip Vengsarkar

10. Which Indian banker has been honoured with the 2016 Green Economy Visionary award?
Ans- Dr. R Seetharaman, Group CEO of Doha Bank

11. Bedabahal power project is located in which state of India?
Ans- Odisha

12. What is the India’s rank in the 2016 Global Slavery Index?
Ans- 4th

13. Who has been appointed as the new member of the Union Public Service Commission (UPSC)?
Ans- B S Bassi



Previous Post
Next Post