Current Affairs Quiz of 11-12 June 2016

Dear Readers presents Current Affairs quiz of 11-12 June 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Current Affairs Quiz of 11-12 June 2016

1. Who is the head of the newly created committee by NITI Aayog for land policy cell?
Ans- T. Haque

2. Who was elected as Speaker of Puducherry Assembly?
Ans- V. Vaithilingam

3. Who was appointed as a part-time member of the 21st Law Commission of India?
Ans- Satya Pal Jain

4. Janani Sewa is a newly introduced scheme by which ministry?
Ans- Ministry of Railways

5. Which state has become the first Indian state to launch open government data portal to promote transparency?
Ans- Sikkim

6. Who won the 2016 Australian Open Super Series Women’s singles Badminton trophy?
Ans- Saina Nehwal

7. Who was the legendary Canadian ice hockey player, who died 6 after a lengthy illness?
Ans- Gordie Howe

8. India was ranked ........on a Global Peace Index (GPI) for year 2016 out of 163 countries?
Ans- 141

9. India, Japan and United States (US) navies have concluded exercise. What is its name?
Ans- Malabar Exercise near South China Sea

10. Which country has launched BeiDou Navigation Satellite System (BDS)?
Ans- China



Previous Post
Next Post